Hoppa till sidans innehåll

Söder säkrade semifinalplats

19 AUG 2018 18:10
Efter en stark avslutning på säsongen med vinster i 4 av de 6 sista matcherna, placerade sig Söder fyra i tabellen och säkrade därmed en semifinalplats.
  • Uppdaterad: 19 AUG 2018 18:13

Det blev rivstart efter sommaruppehållet med bortamatcher mot Sundsvall och Leksand första helgen. Mot Sundsvall spelade Söder stabilt och särskilt glädjande var att se våra unga pitchers Vilja Landin och Emelie Eriksson i cirkeln. Leksand bjöd på tuffare motstånd men efter en klar förlust i första matchen ledde Söder länge i den andra matchen. Till slut kunde tjejerna dock inte stå emot Leksands heta slagträn och matchen slutade med en knapp förlust.

Grundserien avslutades hemma med två vinster mot Örebro Eagles. I och med vinsterna över Sundsvall och Örebro, säkrade Söder fjärdeplatsen i årets softbollserie och en plats i semifinalerna. De spelas i en bäst-av-tre serie första helgen i september och Söder ställs mot serievinnarna Skövde. Det lär bli tuffa matcher men vi ska göra allt vad vi kan för att ge Saints en riktig fajt.

I och med att Söder tagit sig till slutspel, har laget även kvalificerat sig för den kommande vinterns inomhus-SM. Detta var ett av våra mål för året som vi glatt nu bockar av.

Skribent: Karol Vieker
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Söder SBK - Baseboll och Softboll
Skarpnäcksvägen 64
12838 Skarpnäck

Kontakt:
Tel: +46734445379
E-post: This is a mailto link

Se all info