Hoppa till sidans innehåll

SM-Guld till Söder

21 SEP 2020 18:44
För andra gången har Söder blivit svenska mästare i softboll efter att ha besegrat 9-faldiga mästare Skövde Saints i två raka matcher i den bäst-av-tre finalserien.
  • Uppdaterad: 21 SEP 2020 18:44

Softbollfinalerna spelades på Skarpnäck i strålande höstsol den 19 september mellan serie 1:an Söder och serie 2:an Skövde. Den första matchen var en spännande och välspelad match där Söders pitcher Emilie Eriksson pitchade hela matchen för vinsten förutom sista bränningen som mamma Margareta Ödman Eriksson tog hand om. I Söders laguppställning fanns inte mindre än tre mödrar och deras fyra döttrar, så finalserien blev en riktig familjeaffär. Emilie fick dessutom på sitt livs slag i tredje inningen då bollen seglade ut utanför outfieldstaketet till en 2-run homerun, ett stort ögonblick för henne, vilket syntes. Även Saints pitcher Tilde Harnesk pitchade bra, men Söders defensiv och vältajmade slag avgjorde matchen som slutade 6-2 till Söder.

I den andra matchen hotade Skövde i första inningen med två hits och trafik på baserna, men med en bränning på hemplattan och en linedrivelyra på infield, vred sig Söder ur greppet. Och svaret från Söders offensiv blev massivt - 14 runs i botten av första inningen, skapat av 10 hits och 5 walks. Men även Saints hade krut kvar och slog in 6 runs i toppen av andra, inte minst tack vare Lina Larssons 3-run homerun.

Sedan lugnade matchen ned sig något, men den stora ledningen kunde inte Skövde hämta upp utan Söder gick ifrån ytterligare i botten av fjärde med fyra runs, varav tre inslagna av pinchhittern Maria Falks trippel. Denna offensivt präglade match blev därför bara fem innings lång och avslutades 19-7 till Söder med en linedrive lyra av Julia Johansson på andrabas, som sedan blev anfallen av jublande lagkamrater.

Dagen avslutades med prisutdelning och guldhattar, där Söder nu fick sin andra inteckning i vandringspokalen, och blott 17-åriga Emilie Eriksson utsågs till finalseriens MVP.

Lyssna även till P4 Stockholms intervju med familjen Eriksson.

MVP Emelie Eriksson

 

Guldglädje

Skribent: Ante Carlstedt
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Söder SBK - Baseboll och Softboll
Skarpnäcksvägen 64
12838 Skarpnäck

Kontakt:
Tel: +46734445379
E-post: sodersoftboll@hotmai...

Se all info