Hoppa till sidans innehåll

SM-finalen i softboll, rena familjeaffären

17 SEP 2020 16:50
När Söder möter Skövde i helgens SM-finaler, är det bland andra tre mödrar och deras fyra döttrar som representerar hemmalaget.
  • Skapad: 17 SEP 2020 16:50

Söder softboll tog sig vidare till SM-finalen i softboll genom lördagens semifinalvinster mot Sundsvall. Nu möter man Skövde, som man även mötte i finaler 2009 och 2010. Båda gångerna gick Skövde av med segern.

SM-final 2014 gick det bättre när man mötte Leksand, då blev det SM Guld. Då som nu är de två rutinerade spelarna Margareta Ödman-Eriksson och Paulina Landin med. Men denna gång spelar de SM-final tillsammans med sina döttrar, Vilja Landin, Emelie Eriksson och Sofia Eriksson.

Alla fem är duktiga pitchers och har haft en bra säsong. Av årets 16 spelade matcher har de bara förlorat 2, mot Enköping.

Margareta och Paulina har Alby Baseboll Softboll som sin moderklubb. År 2000 vann Alby SM i både baseboll och softboll. Då spelade även deras makar, Mattias Landin och Niklas Eriksson i basebollaget. Så det blev dubbla vinster till familjerna.

Så Vilja, Emelie och Sofia har lite att brås på. Deras mödrar har båda spelat många år i landslag, vunnit 8 SM-tecken var. Även Niklas har spelat för svenska landslaget och spelat för Stockholm baseboll där han har varit en bidragande spelare när han tagit 4 SM-tecken.

Utöver familjerna Landin och Eriksson, är även moder-dotter teamet Lina och Signe Lindholm med i Söders trupp. Såsom Margareta och Paulina, har Lina en lång historia inom svensk softboll med SM-guld och spel i landslaget i bagaget. Unga, lovande Signe kommer säkert att följa i morsans fotspår.

Söder har jobbat hårt de senaste åren med sina ungdomar, vilket nu ger resultat. Förutom Margareta och Paulina är det bara Julia Johansson som är kvar från 2014:s guldlag.

Årets SM-final i softboll spelas helgen 19-20 september på Skarpnäck i bäst av tre mot Skövde, som har 9 SM-tecken. Skövde har under säsongen också bara förlorat 2 matcher, dessa mot just Söder. På lördagen spelas match 1 (12.00) och 2 (ca 15.00). En eventuell 3:e match spelas på söndagen (12.00). Samtliga matcher kommer att sändas på Söders YouTube-kanal.

Skribent: Robert Claesson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Söder SBK - Baseboll och Softboll
Skarpnäcksvägen 64
12838 Skarpnäck

Kontakt:
Tel: +46734445379
E-post: sodersoftboll@hotmai...

Se all info