Hoppa till sidans innehåll

JSM-silver och summering av säsongen

03 OKT 2020 10:17
Efter att ha gått obesegrat genom gruppspelet blev det ett fint JSM-silver till Söder, som förlorade den oerhört spännande finalen mot Örebro med en poäng.
  • Uppdaterad: 03 OKT 2020 10:17

Söders fantastiska huvudtränare Paulina Landin summerar säsongen 2020 så här:

Seriesegrare, SM-guld, obesegrade i gruppspelet JSM och JSM-silver.

Seriesäsongen 2020 är nu till ända och det är med ödmjukhet och stolthet som jag tittar tillbaka på en fantastisk softbollsäsong med Söder softboll. Ödmjukhet inför det faktum att vi faktiskt kunnat genomföra en seriesäsong och ett JSM trots en rådande pandemi. Stolthet för ett lag som har byggt en fantastisk laganda och där laget, under hela säsongen, gått från klarhet till klarhet vilket ledde till att Söder slutade som seriesegrare i softbollserien. Att sedan hålla ett sådant fokus och få till en sådan utdelning med slagningen och pitchingen i SM-finalerna känns fantastiskt då det varit två områden som Söder satsat hårt på under flera år.

Som grädde på moset så avslutades säsongen med att våra fantastiska juniorer stod för en helt grym turnering på JSM i Enköping. Söder hade en vecka tillgodo för att hinna spela ihop juniorlaget (där många fick spela på alldeles nya positioner). Efter gruppspelet hade Söder inte förlorat en enda match!!! I finalen mötte Söder Örebro Eagles och lagen bjöd på en nagelbitande match där Örebro till slut nöp segern med slutresultatet 6-7.

Spelare, ni har varit helt, helt fantastiska! Ni har hissat, pushat och hjälpt varandra och har varit klarsynta i vad som krävs för att utvecklas. Det har varit ett nöje att få träna er!

Det är många pärlor som jag kommer att lägga ner i minnesasken från säsongsspelet 2020 och här är bara några av dem: Söders fantastiska defense, Marias underbara homerun in the park och Jennys jubel, Söders offensiv med Sofia i spetsen (bästa slagkvinna under serien), Viljas glimrande pitching mot Sundsvall under första spelhelgen, Emelies homerun i finalen, Noras starka kast, Ellens styrka och härliga lilla Cosmo, Annekes fantastiska spelförmåga- och spelförståelse, Lisas debut på shortstop under semifinalerna, Signes glädje och snabba förståelse för spelet, Sophies hit som gjorde att söder vann matchen mot Enköpings juniorer, vår ”olycksfågel” Jenna med ryggskott och skrapsår från skateboardåkande, Laras grymma snabbhet och härliga peppning, Emelies och Sofias raketutveckling i pitchercirkeln under säsongen, Alices grymma spel på outfield, Julles diving catch på short, Maggan och Linas stabilitet och Söders alldeles egna superwoman: Sandra Axelsson!

Ett stort, stort TACK till styrelsen, med Margareta Ödman-Eriksson i spetsen, spelare, föräldrar och andra ideella krafter som gör det möjligt att driva en bra och hållbar tränings- och tävlingsverksamhet i Söder softboll. Ett stort och varmt tack till Stockholm baseboll för vårt samarbete under året! Ni har fostrat fantastiska basebollspelare där några nu även spelar med oss i Söder! Vill även skicka ett stort tack till alla tidigare coacher från Söder som på olika sätt stöttar och hejar på, till domarstaben som tålmodigt svarat när jag kommit med alla mina regelfrågor (tror jag är mer eller mindre expert på DP/flex regeln nu) och alla gästcoacher som bidragit med nya inspel och kunskap.

Nu ser jag fram emot ett litet break för att sedan få komma igång med en tung fysperiod och en period då Söder, återigen, kan få ”grotta ner sig” i pitching-, catching-, kast- och slagteknik!

Kika gärna på Söders Facebooksida för att se en liten blomsterbukett med bilder som visar vad som händer utöver matchspel och som även det är en stor del av att spela med Söder softboll!

/Coach PalleE-post: Adressen Gömd

Postadress:
Söder SBK - Baseboll och Softboll
Skarpnäcksvägen 64
12838 Skarpnäck

Kontakt:
Tel: +46734445379
E-post: sodersoftboll@hotmai...

Se all info