Hoppa till sidans innehåll

SM-guld till Söder!

28 AUG 2014 20:51
Efter att ha legat under med 0-2 i matcher, stod Söder för en makalös vändning och vann tre raka matcher för att ta hem klubbens första SM-guld i utomhussoftboll.
  • Skapad: 28 AUG 2014 20:51

De som ville ha spänning och dramatik, och dessutom se väldigt fint softbollspel, blev inte besvikna när finalserien kom till Skarpnäck. Efter att ha förlorat de första två matcherna i bäst-av-fem serien, var varje match "vinna eller försvinna" för Söder.

Det var ett heltaggat och beslutsamt Söder som klev ut från klubbhuset på lördag. Och trots underläge i både match 3 och match 4, tappade Söder aldrig fokus och segersiffror kunde skrivas till 9-7 och 14-12. Från 0-2 till 2-2 i matcher alltså och en avgörande 5:e match på söndag väntade.

Solen sken, läktarna var fullsatta med både Söders och Leksands supportrar, och båda lagen kämpade som djur i en oerhört jämn match. Söder tog kommandot i den 6:e inningen och i toppen av den 7:e inningen stod det 6-2 till Söder. Då slog Leksand två dubblar och efter en tvåpoängs homerun av Ruby Herrera, var det utjämnat till 6-6. Hela säsongen och hela finalserien skulle alltså avgöras i botten av den sista inningen. Hollywood hade inte kunnat skriva ett mer nervkittlande manus!

Söder inledde den 7:e inningen med en hit av Julia Johansson och sedan en dubbel av Minna Kulokorpi. Med löpare på 2:a och 3:e bas, slog Matilda Johansson en hit till centerfield och systern Julia kunde springa in den avgörande poängen. Alla rusade skrikandes ut från dugouten och firandet av lagets första utomhus SM-guld kunde börja!

Söders coach, Mo Johnson, sa efter den avgörande matchen, "Det här känns underbart! Precis det här har jag sett att tjejerna är kapabla till sedan dag ett förra året. Äntligen, de tre sista matcherna, har tjejerna visat att de tror på sig själva och att de kan klara av det. Och det är det jag och Coach Ron har vetat hela tiden. Mission accomplished!" avslutade Mo med ett brett leende.

Till finalseriens MVP utsågs Söders Paulina Landin, som pitchade hem två av vinsterna i finalserien. Med SM-guldet fullbordade Söder en "grand slam" 2014: guld i inomhus SM, guld i SIM, etta i grundserien, och guld i utomhus SM.

Ett riktigt stort TACK vill spelarna i Söder rikta till våra tålmodiga familjer, våra underbara supportrar, alla som osjälviskt hjälpt till med kiosken och annat "bakom kulisserna", och allra mest till våra fantastiska coacher som aldrig slutade tro på oss. Utan er alla hade våra framgångar inte varit möjliga!!!

 

Guld coacher

Skribent: Karol Vieker

Postadress:
Söder SBK - Baseboll och Softboll
Skarpnäcksvägen 64
12838 Skarpnäck

Kontakt:
Tel: +46734445379
E-post: This is a mailto link

Se all info