Hoppa till sidans innehåll

Söder tog brons på SIM!

26 MAR 2012 18:34
Helgen den 3-4 mars var det återigen dags för SIM (softboll inomhus mästerskapen) som hölls i Enköping. När helgen var slut, hade Söder tagit sin sjunde medalj på åtta SIM-turneringar - denna gång brons. Grattis!
  • Uppdaterad: 27 OKT 2013 15:32

I gruppspel blev det vinst mot Leksand med 5-1 och förlust mot Sundsvall med 2-0. I kvartsfinalen slog Söder laget Angels från Litauen, också med 5-1. Söder var mycket nära att ta sig till final efter en tajt match mot Skövde som slutade med förlust 3-2. I bronsmatchen mötte Söder återigen Leksand, och vinstmarginalen blev 4-3.

Nedan följer en detaljerad beskrivning av varje match. Tusen tack till Jakob för denna fantastiska bevakning!

 

Söder på SIM 2012

 

 Match 1 Söder vs Leksand

Söder ställer upp med Paulina Landin som pitcher, Jenny Wonisch som catcher, Julia Johansson som första bas, Olivia Gustafsson som andra bas, Lisa Carlsson på tredje bas, Eva Rydberg på shortstop, Maggan Eriksson på leftfield, Lisa Reis på centerfield och Karol Vieker på rightfield.

Båda lagen går igenom första inningen 1-2-3.

I toppen av den andra inningen tar Söder ledningen efter att Lisa Carlsson slagit en singel och sedan stulit andra bas och därefter slog Maggan Eriksson in henne via en dubbel. Efter det så stal Maggan 3e bas och sprang sedan in söders andra poäng när Lisa Reis blev bränd via en markboll på första.

När Jenny Wonisch sedan slår en dubbel så är söder så nära att ta sin 3e poäng men tyvärr blir löparen bränd på hemplattan efter ett försök att ta sig hela vägen hem från första bas.  Söder leder alltså med 2-0 inför botten av den 2a inningen.

Leksand lyckas med 2 brända i botten av den andra inningen få ut 2 löpare på bas men kommer inte närmare än så efter ytterligare en strike out av Paulina Landin.

I toppen av 3e inningen får Söder ut en löpare till 2a bas men lyckas inte ta vara på chansen och ställningen är fortfarande 2-0 till söder inför botten av 3e inningen.

I botten av 3e inningen får Leksand ut sin leadoff på bas och buntar sedan över henne till 2a bas men en blir hon bränd när hon försöker stjäla 3e efter ett mycket bra spel av söders Shortstop Eva Rydberg och catchern Jenny Wonisch. Leksands shortstop Karin Hjelm tar sig med 2 brända ut på en walk och blir sedan inslagen när leksands 1a basman slår en dubbel i leftcenter gapet. Leksand reducerar alltså ställningen till 1-2 i botten av den 3e inningen.

Maggan Eriksson slår ytterligare en hit i toppen av den 4e inningen och lyckas sedan stjäla 2a. Efter att Karol Vieker kommit ut på en walk så stjäl Maggan 3e bas och Karol Vieker tar sig samtidigt till 2a bas. Efter Jenny Wonisch andra dubbel i matchen springer Maggan och Karol in söders 3e och 4e poäng och utökar ledningen till 4-1 för söder. Jenny Wonisch springer sedan in söders 5e poäng efter att Julia Johansson fått en walk med baserna fulla. Söder utökar alltså sin ledning till 5-1 inför botten av den 4e och sista inningen.

Söder lyckas sedan snabbt få 3 brända och vinner därmed första matchen i SIM 2012 med 5-1 mot Leksand.

 

Match 2 Söder vs Sundsvall

Söder ställs i andra matchen på SIM 2012 mot Sundsvall, Söder är hemmalag och startar med följande lag:

P: Maggan Eriksson, C: Jenny Wonisch, 1b: Åsa Källström, 2b: Olivia Gustafsson, 3b: Paulina Landin, SS: Eva Rydberg, LF: Lisa Carlsson, CF: Lisa Reis, RF: Julia Johansson och Renee Abrams som DP.

Sundsvall visar tålamod i första inningen och får ut sina 2 första löpare på bas via walks, och sedan när sundsvalls 3e slagman slår en markboll till första så avancerar båda löparna samtidigt som söder gör första bränningen i matchen.  Sofia Svensk slår sedan en liten popup på infield som plockas ner av Maggan Eriksson och därefter får man 3e brända via en markboll till andra basmannen Olivia Gustafsson och sundsvall lyckas inte ta poäng.

Söder lyckas inte skapa någonting offensivt i botten av 1a inningen trots att Maggan tog sig ut via en walk och sedan stjäl 2a bas.

Sundsvall lyckas få ut sin första löpare på bas via en walk och sen en stulen bas, och trots det så lyckas inte sundsvall skapa något mer när Maggan Eriksson avslutar inningen med 2 strike outs.

Offensivt så startar Paulina Landin upp det hela i botten av den 2a inningen med en dubbel till rightfield, och samtidigt som Lisa Carlsson blir strikeout stjäl Paulina 3e bas.

Även Åsa Källström tar sig ut på bas, den här gången via en walk och hon stjäl pitchen efter 2a bas. Men med löpare på 2a och 3e bas och 2 brända lyckas inte söder ta några poäng. Ställningen är fortfarande 0-0 när vi går in i 3e inningen.

Sundsvall lyckas inte skapa något i toppen av den 3e inningen trots att dom får ut en löpare till 1a bas via en walk men när denna löpare sedan försöker stjäla 2a bas så blir hon den 3e brända efter ett mycket bra kast av söders catcher Jenny Wonisch.

Eva Rydberg tar sig ut till 1a bas på en mycket fin bunt men blir sedan bränd när hon försöker stjäla 2a bas. Söders följande 2 slagmän Olivia Gustafsson och Maggan Eriksson blir sedan brända och ställningen in i den 4e inningen är fortfarande 0-0.

Sundsvall lyckas återigen få ut sin första slagman på bas via en walk, och med 2 brända lyckas dom få ut ytterligare en löpare på bas via en walk och sedan avancerar båda löparna på en wildpitch men efter den 3e strikeouten av Maggan i inningen så hålls sundsvall återigen utan poäng.

Söder lyckas inte heller skapa något i botten av den 4e inningen och ställningen är fortfarande 0-0 när vi går in i den 5e inningen.

Sundsvall får återigen ut sin första slagman på bas den här gången genom ett litet slag till 3e bas, och buntar därefter över henne till 2a bas. Men efter en strikeout och en liten markboll till pitchern Maggan så är sundsvall återigen utan poäng.

I botten av den 5e inningen trots en löpare på bas lyckas söder återigen inte heller dom skapa någonting och ställningen när vi går in i den 6e inningen är fortfarande 0-0.

Sundsvall får ut sina 2 första slagman i inningen och sen när man buntar med den 3e så springer sundsvall in sin första poäng samtidigt som söder får en bränd på 1a bas. Sundsvall springer även in sin 2a poäng i matchen på en markboll till 2a bas. Efter en strikeout och en bränd på 1a så kommer söder ur inningen men sundsvall tar ledningen med 2-0.

Söder lyckas inte ta dom 2 poäng som behövdes i botten av den 6e inningen och förlorar andra matchen på SIM 2012 med 2-0 mot sundsvall.

 

Match 3: Söder vs Angels (Litauen)

I Söders tredje match ställs dom mot det litauiska laget Angels.

Söder ställer upp följande på infield Lisa Carlsson som pitcher, Tina Hedenström som catcher, Karol Vieker som 1b, Olivia Gustafsson som 2b, Paulina Landin som 3b och Eva Rydberg som SS. På outfield har dom Jenny Wonisch på LF, Maggan Eriksson på CF och Renee Abrams på RF.

Angels visar tålamod i toppen av den första inningen när dom får ut sin första löpare på bas via walk, men efter detta så avslutas inningen snabbt av Lisa Carlsson via 2 strikeouts och en popup.

Eva Rydberg visade återigen att hon är en bra första slagman genom mycket tålamod och där hon tillslut tar sig ut till 1a bas efter ett slag till 3e bas. Eva stjäl därefter 2a bas och avancerar sedan till 3e bas på samtidigt som Olivia Gustafsson blir bränd på 1a bas. Lisa Carlsson följer upp detta med en basehit till leftfield och samtidigt springer Eva in söders första poäng. Jenny Wonisch slår därefter även hon en basehit men tyvärr har Lisa Carlsson pitchen innan blivit bränd när hon försökt stjäla 2a bas. Efter att Jenny Wonisch stulit 2a bas så tar sig även Maggan Eriksson ut till 1a bas via ett slag till 3e bas. Paulina Landin visar därefter även hon stort tålamod när hon får en walk och söder får fullt på bas när Karol Vieker ska upp och slå. Karol får även hon en walk vilket gör att Jenny Wonisch springer in söders 2a poäng, efter det så lyckas Angels ta sig ut ur inningen med en strikeout. Söder leder alltså med 2-0 efter 1a inningen.

Angels får ut sin första slagman även i den 2a inningen den här gången genom en basehit till rightfield och dom får även ut sin andra slagman via en walk. Efter en strikeout springer Angels in sin första poäng efter ett slag till rightfield och samtidigt avancerar löparen från första bas till 3e bas. Angels lyckas därefter inte ta några fler poäng utan söder kommer ur inningen efter en bränning på 1a bas och en strikeout.

Renee Abrams startar upp botten av den 2a inningen med att ta sig ut på en walk och Eva Rydberg följer upp det med en fin bunthit och när kastet går hela vägen till staketet på rightfield så kan Renee springa hela vägen hem samtidigt som Eva tar sig hela vägen till 3e bas. När sedan Olivia slår ett slag till pitchern och blir safe på 1a bas så springer Eva in söders 4e poäng. Efter att Olivia stulit 2a bas så blir Lisa Carlsson bränd på en lyra till leftfield och därefter blir Jenny Wonisch safe på 1a bas efter ett slag till shortstop samtidigt som Olivia avancerar till 3e bas. Olivia springer in söders 5e poäng när Angels försöker bränna Jenny när hon stjäl 2a bas men kastet hem går förbi Angels catcher och då springer Jenny även till 3e bas. Söder lyckas inte skapa något mer i botten av den 2a inningen men har utökat sin ledning till 5-1.

Angels lyckas även i den 3e inningen få ut sin första slagman på bas via en walk. Angels lyckas inte ta några poäng i den 3e inningen trots en basehit till rightfield utan Lisa Carlsson avslutar inningen med 3 strikeouts.

Söder lyckas inte skapa något i botten av den 3e inningen men det gör inget för därefter är matchen slut.

Söder tar alltså sin andra vinst på SIM 2012 när man besegrar Angels från Litauen med 5-1.

 

Dag 2: Semifinal: Söder vs Skövde

Dag 2 är det repris från 2010 års semifinal i SIM, mellan Söder och Skövde.

Söder ställer upp med följande lag: P: Maggan Eriksson, C: Jenny Wonisch, 1b: Åsa Källström, 2b: Tina Hedenström, 3b: Paulina Landin, SS: Eva Rydberg, LF: Lisa Reise, CF: Olivia Gustafsson och RF: Julia Johansson.

Eva Rydberg visar återigen vilket bra första slagman hon är när hon tålmodigt tar sig ut till första bas via en walk. Efter att Eva avancerat till 2a bas på en wildpitch så lägger Tina Hedenström ner en bunt och blir safe på första bas och avancerar Eva till 3e bas och sen när kastet går förbi 1a bas så springer Eva in Söders första poäng samtidigt som Tina avancerar till 2a bas.

När sedan Maggan Eriksson slår ett slag till shortstop blir Tina bränd på 3e bas och trots att Maggan senare avanceras till 2a bas av Jenny Wonisch slag till 1a bas så lyckas inte söder ta några fler poäng.

Ställningen är alltså 1-0 till söder inför botten av den 1a inningen.

Skövde lyckas få ut sin först slagman via en walk. Efter att första löparen har stulit 2a bas och avancerat till 3b på en wildpitch så tar sig även dom 2 följande slagmännen ut på bas vilket ger fullt på bas med bara 1 bränd. Efter en strikeout så lyckas skövde tålmodigt kvittera genom att få in en poäng på en walk. Skövde lyckas efter det inte ta några fler poäng då nästa slagman blir bränd på ett.

Ställningen är 1-1 när vi går in i den 2a inningen.

Julia Johansson visar tålamod som första slagman när hon tar sig ut till 1a bas på en walk och stjäl sedan 2a bas, söder lyckas få ut ytterligare en löpare på bas men lyckas tyvärr inte ta några poäng.

Skövde lyckas även i botten av den 2a inningen få ut sin första slagman på bas via en walk, efter en error och med 2 löpare på bas slår skövde en basehit till centerfield men söder lyckas få bränningen på hemplattan när skövde försöker ta poäng. Med 2 brända lyckas skövde få en basehit till och tar ledningen i matchen med 2-1 innan den 3e brända kommer via strikeout.

Med 1 bränd lyckas Maggan ta sig ut till 1a bas på en walk, och avancerar senare till 2a bas på en wildpitch. Söder lyckas därefter inte förvalta löparen på 2a bas utan tar inga poäng. Ställningen är 2-1 till skövde inför botten av den 3e inningen.

Skövde lyckas få ut sina 2 första löpare på bas i botten av den 3e inningen, men efter det så visar Paulina Landin sin klass som pitcher och strikear ut dom 3 följande slagmännen.

Julia Johansson visar återigen tålamod när hon tar sig ut till 1a bas på en walk, efter att Julia Johansson stulit 2a bas så slår Paulina Landin en basehit till centerfield och Julia springer in söders 2a poäng och kvitterar matchen. Söder lyckas därefter inte ta någon mer poäng och ställningen är 2-2 inför botten av den 4e inningen.

Skövde får ut en löpare till 1a bas med 2 brända och lyckas sen med lite oturliga studsar för söders väg ta sin 3e och vinnande poäng.

Skövde vinner alltså semifinalen mot Söder med 3-2.

 

Match om 3e pris: Söder vs Leksand

Matchen är ett returmöte från gruppspelet där slutresultatet skrevs till 5-1 i söders favör.

Söder ställer upp med följande lag: P: Paulina Landin, C: Jenny Wonisch, 1b: Maggan Eriksson, 2b: Olivia Gustafsson, 3b: Lisa Carlsson, SS: Eva Rydberg, LF: Lisa Reise, CF: Julia Johansson, RF: Åsa Källström

Söder öppnar med bra pitching då Paulina Landin tar hand om inningen nästan helt själv med 2 strikeouts och en markboll som hon själv tar.

Eva Rydberg tar sig återigen som första slagman ut på bas via en walk, efter att Eva avancerat hela vägen till 3e bas på 2 wildpitches så får även Maggan Eriksson en walk och tar sig ut till 1a bas. Pitchen efter att Maggan stulit 2a bas så får även Julia Johansson en walk. Med baserna full slår Paulina Landin en markboll till shortstop och Eva kan springa in söders 1a poäng när Paulina blir bränd på 1a bas. Jenny Wonisch slår även hon en markboll till shortstop och då kan Maggan Eriksson springa in söders 2a poäng, men när Jenny blivit safe på 1a bas så blir Julia Johansson bränd på hemplattan efter ett bra kast från leksands 1a basman, samtidigt som Jenny tar sig hela vägen till 2a bas. Efter en hit och stulen bas av Olivia Gustafsson så får även Lisa Carlsson en walk. Åsa Källström slår med fullt på bas en markboll som leksands pitcher inte kan hantera så springer Jenny Wonisch in söders 3e poäng. Lisa Reise slår som 9e slagman en basehit till centerfield och Olivia kan springa in söders 4e poäng men när Lisa Carlsson även hon försöker springa hela vägen hem så blir hon bränd på hemplattan.

Leksand börjar toppen av den 2a inningen med att slå 1 dubbel och 1 basehit och springer snabbt in sin första poäng och reducerar ställningen till 4-1. Efter en walk så tar sig söder ur inningen med hjälp av en markboll och 2 strikeouts.

Eva Rydberg visar återigen tålamod när hon kommer ut till 1a bas på en walk och efter att Eva stulit 2a bas så får även Maggan en walk. Trots det lyckas inte söder skapa någonting utan leksand tar sig ur inningen med hjälp av en strikeout, foullyra och en markboll.

Efter 2 strikeouts till början i inningen får leksand ut sina 2 följande slagmän på bas via en hit och en walk. Det följs upp av en lätt markboll till 1a bas och det är söders tur att slå.

Olivia Gustafsson startar botten av den 4e inningen med att ta sig ut till 1a bas på en walk, så slår Lisa Carlsson en markboll till leksands shortstop som väljer att göra bränningen på 2a bas. Med 2 brända så får Lisa Reise en walk och det gör söder löpare på 1a och 2a bas när Eva Rydberg slår en markboll till tredjebas i leksand så hon trampar på basen och inningen är slut. När vi går in i den 5e och sista inningen så är ställningen 4-1 till söder.

Leksands första slagman blir rånad på en basehit när Eva Rydberg slänger sig upp i mitten och tar lyra. Efter en walk så stjäl leksands löpare 2a bas och när kastet rullar hela vägen till staketet kan hon ta sig hela vägen hem och leksand reducerar till 2-4. Med 2 brända slår leksand 1 singel och 1 dubbel och reducerar ställningen ytterligare till 3-4. Men en markboll efter det gör att söder får 3 brända och att dom även vinner matchen med 4-3.

Söder står alltså klara som tredjepris tagare efter vinst i bronsmatchen mot Leksand med 4-3.

Skribent: Karol Vieker

Postadress:
Söder SBK - Baseboll och Softboll
Skarpnäcksvägen 64
12838 Skarpnäck

Kontakt:
Tel: +46734445379
E-post: This is a mailto link

Se all info