Hoppa till sidans innehåll

Intervju med Coach Mo

06 JUL 2013 10:54
Vem är Söders amerikanska coach Monique Johnson? Här får ni lära känna henne.
  • Skapad: 06 JUL 2013 10:54

Berätta lite om dig själv, hur du började med softboll och var du spelar nu.

Mitt namn är Monique, jag är 27 år gammal och kommer ifrån Jacksonville, Florida. Hemma kan jag klassas som en "beach bum". Jag älskar den avslappnade atmosfären på stranden, badskor och solskenet. Jag har två äldre bröder och idrottade med dem under min uppväxt. Min pappa spelade softball och båda mina bröder spelade baseboll. Så baseballplanen var mitt andra hem. Jag lämnade nästan aldrig bollplanerna. Jag spelade också volleyboll och basket från en ung ålder och hela vägen genom gymnasiet.

Jag spelade baseboll med pojkarna tills jag var ungefär 10. Sedan bytte jag till softboll. Jag spelade med skolans lag på högstadiet och gymnasiet samt spelade med resande lag året om från det att jag var 10 tills jag gick på college. Efter gymnasiet spelade jag på Daytona State College i två år och sedan spelade jag på Florida International University i två år. Efter college spelade jag en säsong i Holland innan jag kom tillbaka till Florida. När jag återvände, började jag coacha och har inte slutat än. De skolor jag har coachat på är Episcopal High School, Biskop Kenny High School, Fletcher High School och Oakland University.

 

Varför ville du komma till Sverige och coacha?

Jag kom till Sverige för att coacha eftersom jag tycker om att resa och att coacha. Så jag ville inte missa möjligheten att göra båda.

 
Vad var ditt första intryck av Sverige och Söder Softboll?

Mitt allra första intryck av Sverige var "kallt och blåsigt". Mitt första intryck av Söder Softboll var hur spelarna och alla i Söder-organisationen har välkomnat mig och fått mig att känna mig som hemma.

 

Vad har du för mål för Söder i år?

Mitt mål för Söder är att hjälpa laget uppnå sitt mål. Mitt personliga mål är att lämna ett positivt bestående intryck och göra Söder Softboll bättre än det var innan jag kom.

Skribent: Karol Vieker

Postadress:
Söder SBK - Baseboll och Softboll
Skarpnäcksvägen 64
12838 Skarpnäck

Kontakt:
Tel: +46734445379
E-post: This is a mailto link

Se all info