Hoppa till sidans innehåll

En vinst och en förlust mot Enköping

18 MAJ 2014 15:46
Två tuffa matcher mot Enköping resulterade i en seger med 4-3 efter åtta innings, och en förlust med 11-12. Till helgen blir det bortamatcher mot serieledande Leksand.
  • Uppdaterad: 18 MAJ 2014 16:05

Första matchen var en riktig nagelbitare och, framför allt, en duell mellan Enköpings amerikanska pitcher och Söders Paulina Landin. Efter 6 innings stod det 1-3 till Enköpings fördel, men Söder utjämnade i den sjunde. I den 8:e, då varje lag började med en löpare på andra bas, lyckades inte Enköping ta poäng, mycket tack vare en mycket fin double-play av Söder där Enköpings löpare blev bränd på hemplattan. Söder tog den nödvändiga poängen när det var dags att slå i den 8:e och tog därmed hem segern.

Den andra matchen var också jämn, men mot slutet hade Söder tagit kommandot med en komfortable ledning. Men ett antal förödande försvarsmisstag i den 7:e inning gjorde att Enköping kunde ta ledningen med 9-12. Söder kämpade in i det sista, men lyckades bara ta 2 poäng. Därmed blev det förlust med en enda bittra poäng.

Revanschlusten är redan stor hos tjejerna och bortamatcher mot Leksand väntar. Håll tummarna att Söders fina slagning håller i sig och att försvaret skärper sig!

Skribent: Karol Vieker

Postadress:
Söder SBK - Baseboll och Softboll
Skarpnäcksvägen 64
12838 Skarpnäck

Kontakt:
Tel: +46734445379
E-post: This is a mailto link

Se all info