Hoppa till sidans innehåll

Ännu ett SIM-guld till Söder

21 MAR 2016 17:56
För otroliga fjärde året i rad slutade Söder högst upp på pallen på SIM.
  • Skapad: 21 MAR 2016 17:56

Som vanligt var det en välarrangerad och mycket trevlig turnering som värdlaget Enköping bjöd på. Söder slutade på andra platsen i gruppspelet efter segrar mot Karlslund och Skövde och en knapp förlust mot ett Gävle-lag med förstärkning av många gamla Sundsvall-spelare. Efter vinster mot Leksand i kvartsfinalen och Skövde i semifinalen (lite revansch efter fjolårets semifinal förlust utomhus), var det dags för final mot Gävle.

Finalen inleddes jämt och båda lagen turades om att ta ledningen. Men efter 7 innings stod det 4-4 och förlängning var ett faktum. I förlängning börjar varje lag med en löpare på andra bas. Söder inledde slagningen som borta lag och lyckades ta två poäng. När det var Gävles tur att slå stod Söders försvar för ett läckert dubbelbränning av både löparen som började på andra bas och första slagmannen. Nästa slagman slog en hård linedrivelyra som Matilda Johansson på tredje bas iskallt fångade. Slutresultat alltså 6-4 och ett nytt guld i Söders samling.

Trots finalsegern, var nog helgens höjdpunkt det fantastiska spelet som Söders juniorer visade som förstärkning av Umeås lag. Det kombinerade Umeå-Söder laget stod för riktigt fint spel och visade att softbollens framtid är ljus, både i Skarpnäck och i Umeå.

Stort tack till alla som hejade från läktaren och, framför allt, till våra fantastiska coacher Ron Gaines och Ricardo Montero!

SIM_UmeaSoder

Ett härligt samarbete mellan Söder och Umeå

 

guldskutt

Guldskutt av lagkaptenen Julia Johansson

 

Matchresultat

Lördag
Enköping – Umeå 1-0
Söder – Karlslund 6-4
Gävle – Skövde 5-1
Umeå – Leksand 8-1
Skövde – Söder 2-4
Karlslund – Gävle 9-12
Leksand – Enköping 1-7
Skövde – Karlslund 2-5
Gävle – Söder 3-2
Enköping – Skövde 2-4
Söder – Leksand 7-1
Umeå – Karlslund 2-3

Söndag
Enköping – Leksand 7-2
Gävle – Karlslund 6-4
Leksand – Umeå 6-5
Skövde – Söder 1-5
Umeå – Enköping 1-5
Bronsmatch Karlslund - Skövde 5-3
Final Gävle - Söder 4-6


Postadress:
Söder SBK - Baseboll och Softboll
Skarpnäcksvägen 64
12838 Skarpnäck

Kontakt:
Tel: +46734445379
E-post: This is a mailto link

Se all info